hero-circle
Werken aan leefbaarheid in je wijk

Actief worden in je wijk, de leefbaarheid verbeteren, activiteiten organiseren of meer sociale contacten opdoen? Wil je zelf iets organiseren in je wijk, samen met je buren? Er zijn allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld Burendag, de Buitenspeeldag of gewoon een BBQ voor de gezelligheid. Hieronder een paar tips.

Tip 1

Ga na of de buurt de activiteit wil

Voordat je iets gaat organiseren is het belangrijk om te weten of je buurt enthousiast is over de activiteit die je wil plannen. Klop aan bij je buren, stuur een brief of spreek ze op straat aan en leg je plan voor. Vraag of ze dit ook willen. Misschien hebben ze goeie ideeën voor jouw activiteit.

Tip 2

Zoek helpende handen

Zijn je buren enthousiast over de activiteit? Vraag je buren en/of andere enthousiastelingen of ze bereid zijn te helpen met de voorbereiding en de uitvoering van je activiteit.

Tip 3

Verdeel de taken

Heb je helpende handen? Verdeel de taken dan. Denk aan subsidie aanvragen, vrijwilligers werven, de locatie regelen, de vergunningen aanvragen en reclame maken voor je activiteit.

Tip 4

Laat de buurt duidelijk weten wat er gaat gebeuren

Je activiteit is bedacht en wordt georganiseerd. Nu is het belangrijk om duidelijk aan de buurt te laten weten wat de activiteit inhoudt. Denk aan:

  • Waarom wordt dit georganiseerd?
  • Voor wie is de activiteit?
  • Waar en wanneer is het?
  • Wat kost het?
  • Staat er een nummer op de flyer voor info en vragen?

Tip 5

Hulp nodig?

Gebruik de expertise van een opbouwwerker van MET. Neem contact met ons op.