hero-circle
Het draait om persoonlijk contact

Tip voor mantelzorgers en zorgvragers

MET Zorgmaatjes, een goed idee!

In Dijk en Waard zorgen ongeveer 4500 mensen vaak langdurig en intensief voor iemand met een chronisch ziekte, een beperking of een zorgbehoevende partner, familielid of ander persoon uit hun omgeving. De helft van deze mantelzorgers heeft regelmatig het gevoel er alleen voor te staan, overbelast te zijn. Zij kunnen wel een steuntje in de rug of soms wat vrije tijd gebruiken. Een vrijwilliger die af en toe de zorg overneemt, kan dan uitkomst bieden. Voor dit doel brengt MET mantelzorgers en vrijwilligers bij elkaar.

Zinvolle steun in de rug

Vrijwilliger Karin komt iedere woensdag langs bij het echtpaar Pietersen. Ze drinken samen koffie en daarna kan mevrouw naar haar wekelijkse kaartclubje. Meneer Pietersen heeft de ziekte van Parkinson en zocht een fietsmaatje. Een en ander kon met elkaar gecombineerd worden. Karin en meneer Pietersen gingen die middag dan samen fietsen en het klikte goed tussen hen. Helaas is het fietsen nu niet meer mogelijk voor meneer Pietersen. Daarom komt Karin hem nu die middag thuis gezelschap houden. Voor mevrouw Pietersen een uitkomst.

Zorgmaatje aanvragen

Heb je behoefte aan ondersteuning van een vrijwilliger of een maatje?  Reageer via e-mail naar: zorgmaatjes@metdijkenwaard.nl of bel naar 06 425 44 931.

Of wil je zelf graag dankbaar vrijwilligerswerk verrichten? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

Het is fijn om woensdagmiddag in een andere omgeving door te brengen, het ontspant mij zeer en mijn man gunt het me ook. Wij zijn heel blij met Zorgmaatjes