hero-circle
Welke stappen je zelf kunt zetten

Een relatie beëindigen is nooit leuk. Het is voor de betrokken partners en eventuele kinderen een emotioneel proces. Hebben jullie samen de beslissing genomen of heeft één van jullie de knoop doorgehakt? Dit kan van invloed zijn op het verdere verloop van het afronden van de relatie of het scheidingsproces. Ben jij degene die als eerste aangeeft dat het zo niet verder gaat? Gun je partner dan ook wat tijd om te wennen aan het idee, vragen te stellen en gevoelens te delen. Misschien zag je partner jouw beslissing niet aankomen.

Een scheiding is ook ingewikkeld voor de kinderen. Als jullie samen kinderen hebben, zijn er nog extra zaken die je moet regelen. Je gaat van rol van zowel partners als ouders naar de rol als alleen ouders. Je blijft voor altijd aan elkaar verbonden, omdat jullie gezamenlijk kinderen hebben.

De kinderen hebben hier niet voor gekozen. Houd hier rekening mee en betrek je kinderen erbij. De volgende tips helpen je op weg bij de stappen die je doorloopt als je je relatie gaat beëindigen of besluit te gaan scheiden.