hero-circle
"Inwoners zijn ontzettend dankbaar voor jouw hulp"

Werken als vrijwilliger op het FormulierenPunt

 

Iets goed doen voor een ander

Van grote betekenis zijn voor mensen in een vaak voor hen uitzichtloze situatie. Als vrijwilliger op het FormulierenPunt maak jij écht het verschil voor inwoners van Dijk en Waard. Nieuwsgierig hoe? Lees dan snel verder.

 

Wat jij als vrijwilliger doet

In ons land zijn er veel tegemoetkomingen en regelingen om mensen te ondersteunen. Een ingewikkeld stelsel dat door veel mensen niet te overzien is. Zij weten vaak niet dat ze gebruik kunnen maken van toeslagen of hulp en raken het overzicht  over hun financiën kwijt. Dit brengt een hoop stress en onzekerheid met zich mee. Als vrijwilliger op het FormulierenPunt beteken jij ontzettend veel voor deze mensen en maak je een enorme impact op hun leven.  

Het aanvragen van een bijstandsuitkering, een DigiD, huur- of energietoeslag, aanvulling op het AOW, de zorgverzekering en kwijtscheldingen. Een greep uit de verschillende vraagstukken waarmee de inwoners bij jou komen. Situaties zoals een echtscheiding, schulden en mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn maakt dat elke vraag weer anders is.

Op het FormulierenPunt werk je altijd samen met een vaste collega. Vooraf zetten jullie alles klaar  waaronder een laptop, een extra scherm en het toetsenbord. Vervolgens gaan jullie van start. De inloopspreekuren zijn gratis en kan zonder afspraak. Deze worden dan ook vaak druk bezocht. Natuurlijk is er altijd wel even tijd voor een gezellig praatje of een kort overleg. Gemiddeld help je zo’n vier tot vijf inwoners per dienst.

 

De locaties

De inwoners van Dijk en Waard kunnen op diverse locaties en momenten bij het FormulierenPunt terecht. Zo vind je ons in openbare gelegenheden in Heerhugowaard Noord (de bieb, De Horst en de Ezel) en Zuid (’T Trefpunt en De Zon), Oudkarspel (Het Behouden Huis), Sint Pancras (De Geist) en Zuid Scharwoude (De Binding).

 

Wat jij ervoor terugkrijgt

Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wel zo prettig. De vraagstukken brengen een hoop stress bij de inwoners met zich mee. Jij levert een belangrijke bijdrage om deze zorg bij ze weg te nemen en op te lossen. Dit maakt jouw werk als vrijwilliger ontzettend dankbaar. Dat kan al door 3 uur per week jouw tijd en kennis te delen.

 

Ik gun iedereen het goede gevoel dat je ervan krijgt

Hella - Vrijwilliger FormulierenPunt

 

Wat wij vragen

Dat je betrouwbaar en minimaal drie uur per week beschikbaar bent, vinden wij belangrijk. Jij komt je afspraken na en gaat verantwoordelijk om met de gegevens van de bezoekers. Daarnaast vind je het leuk om dingen uit te zoeken. Verder is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Voordat je start vindt er daarom een check plaats. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Enthousiast?

Ontzettend fijn! Door op de button te klikken en een e-mail te sturen naar formulierenpunt@metdijkenwaard.nl meld jij je vandaag nog aan. Wil je liever bellen? Neem dan contact op met Babs Wauters (sociaal juridisch dienstverlener) via 06 287 91 667. Zij is bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag. Een WhatsApp bericht sturen mag natuurlijk ook.

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag en weet je niet of het FormulierenPunt bij jou past? Laat het ons weten en we kijken samen naar de (andere) mogelijkheden.

Ja, ik meld me aan >

Hoe nu verder?

Na jouw aanmelding hoef je niet lang te wachten. Babs neemt binnen drie werkdagen contact met je op voor een korte intake. We willen namelijk graag meer over jou te weten komen. Bij een goed gesprek nodigen wij je uit voor een kennismaking op Het Zakenstation in Heerhugowaard. Hier vertellen we je alles over de inhoud van het werk en plannen we een afspraak in om een keer mee te lopen. Zo ervaar je of het werk bij je past. Ben jij enthousiast? Geweldig! We vragen direct een VOG aan. De meeste vrijwilligers gaan binnen twee weken na het eerste contact aan de slag.

 

 

 

* Het Formulierenpunt is een samenwerking van MET Dijk en Waard, Humanitas, Schuldhulpmaatje, Zaffier en het Sociaalplein.